Végkiárusítás!

Webshopunk 2024 március 31-én végleg bezár, ezért termékeinket most 50%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg, a készlet erejéig.

Használd a VEGKIARUSITAS kuponkódot a vásárlás végén a kedvezmény aktiválásához!

Kreatív Központ

Gipszöntés

Kategóriák:

Ezzel az "alap" kreatív  technikával nagyon változatos formájú figurákat hozhatunk létre. Ezeket kifesthetjük és felhasználhatjuk pl. hűtőmágnesként, vagy akár karácsonyfa díszként. Egy másik fontos területe a gipszöntésnek a különféle méretű és mintázatú keretek készítése. Ezeket a kereteket a decoupage képeink, vagy egyéb kompozícióink (pl. félcserép, szárazvirág stb.) elkészítésekor használhatjuk fel.

  • Öntsünk egy műanyag edénybe (pl. vödör) vizet, majd keverjünk hozzá modellgipszet. A gipsz csomagolásán általában megtalálható a keverési arány. Ha ilyet mégsem találunk, akkor kb. fele-fele arányban keverjük a vizet a gipsszel.
  • A masszát öntsük bele a formákba, és simítsuk el a tetejét.
  • Hagyjuk megkötni a gipszet (kb. fél óra), majd vegyük ki a formából.
  • Az elkészült figurákat csak a teljes száradás után (1-2 nap) fessük ki.

Tipp: Ha öntapadós mágnescsíkot ragasztunk a kifestett formák hátoldalára, nagyon jól használható hűtőmágneseket készíthetünk.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!
 
VEGKIARUSITAS kuponkóddal 50% kedvezmény!