Végkiárusítás!

Webshopunk 2024 március 31-én végleg bezár, ezért termékeinket most 50%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg, a készlet erejéig.

Használd a VEGKIARUSITAS kuponkódot a vásárlás végén a kedvezmény aktiválásához!

Kreatív Központ

Gyertya viaszporból

Ha könnyen és gyorsan szeretnénk gyertyát készíteni, akkor használjunk viaszport. Ez a kreatív hobbi technika az egyik legegyszerűbb gyertyakészítési mód.

Külön előnye, hogy nem tűzveszélyes, mert a viaszt nem kell megolvasztani és formákba önteni. Ezért gyerekek is biztonsággal készíthetnek így gyertyát, akár felnőtt felügyelete nélkül is. 

 

Gyertya viaszporból - A hozzávalók

 

Hozzávalók

  • néhány tasak színes viaszpor
  • talpas kanóc
  • valamilyen hőálló edény (ez lehet akár olyan vastagabb falú üvegpohár, amelyet egyébként sem használunk).

Elkészítés

A talpas kanócot állítsuk a pohár közepébe. Ezután a színes viaszporokat tetszés szerinti sorrendben és vastagságban öntsük egymásra, Az egyes rétegeket kézzel óvatosan nyomkodjuk meg, hogy  a viaszpor egy kicsit tömörödjön.

Tipp

Érdekes hatást érhetünk el, ha egy kis kartonlapot függőlegesen a pohárba állítunk és így öntjük össze a viaszporokat. Ezáltal nemcsak vízszintesen, hanem függőlegesen is el tudjuk különíteni a különböző színeket.

 

 Gyertya viaszporból - A kész gyertyák

A képen látható gyertyák elkészítése körülbelül 10 percet vett igénybe.

Kreatív Központ

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!
 
VEGKIARUSITAS kuponkóddal 50% kedvezmény!

Hozzászólások

Kerlek ird meg hogy a cseppenes mentes gyertya anyaga mi. Talaltam olyan gyertyat, ami eges kozben elparolog, es nem csepeg, folyik, ami egy kulon csoda, ezt szeretnem megcsinalni. Udvozlettel: B. Maria
Mail cimem: smarcsi48atyahoo [dot] com

Elore is koszonom.

Kedves Mária! A sztearinból készült gyertya az, amelyik (ha nincs huzat) nem csöpög, hanem teljesen elég. Ráadásul nem is kormoz annyira, mint a parafinból öntött gyertya. Patikákban és vegyszerboltokban biztos meg lehet vásárolni. Kreativ Központ

Nemrég lereszetem maradék igazi gyertyát citromreszelővel, és elég szép alapanyag is lett belőle. Rengeteg és fárasztó munka volt.
Azt hittem ez hasonlít majd a gyertyaporra.
Nekem van gyertyaporom mert kaptam ajándékba, csak még nem próbáltam ki milyen.
Ezért nem tudom meg különböztetni, hogy vajon csak az én gyertyareszelékem ég le 3 perc alatt, ha egy mécsest megtöltök vele, vagy a gyertyapor is ennyit ér majd.
Üdv:Szilvi