Gyöngyház festék - grafit

Gyöngyház festék - grafit
Gyöngyház festék - grafit
550 Ft
Cikkszám: FEGY-0439

Gyöngyház festék - grafit - UnikromPearl

Szín: grafit

Súly: 30 g

Szemcse méret: 10-60 micron

Leírás

  • vízbázisú, gyöngyházhatású akril festék
  • félfedő, ezért vékony rétegben kiválóan alkalmas színezett felületek effektezésére, több rétegben teljes átszínezésére
  • más UnikromPearl változatokkal kombinálható összekeverve, vagy egymásra rétegezve
  • ajánott papír, fal, kő, fa, gipsz és egyéb porózus felületekre
  • fényes felületről száradás után egyben lehúzható
  • a bőrre került festéket mossa le !

Tipp

  • A felület alapszínét jelentősen módosítja, ezért alkalmazásukkor ügyelni kell a színek harmonizálására.
  • Próbafestés mindenképpen javasolt.

Hol használható

A fémesen csillogó, a szivárvány hatású és a nézőpont-függő optikai hatásokat manapság már sok hétköznapi termékben láthatjuk. Ezek az optikai effektek nem csak dekoratív célokat szolgálnak (mint például kozmetikai cikkek, nyomtatott termékek, ipari bevonatok, vagy autófényezés), de fontos szerepük van a biztonsági nyomtatásban és az optikai szűrésben is. A nézőpont-függő gyöngyház pigmentekkel nyomtatott dokumentumok másolása hétköznapi fénymásolókkal és fototechnikai eszközökkel (pl. scanner) nem lehetséges három dimenziós hatásuk miatt.

Hogyan működik

A gyöngyház pigmentek alapja egy mica nevű anyag, ami egy lemezes szerkezetű csillám. Ezt bevonják különböző fém-oxidokkal, mint például titán-dioxid (TiO2), vagy vas-oxid (Fe2O3). Ennek a bevonatnak a vastagsága szigorúan szabályozott. A mica-lemez alacsonyabb és a titán-dioxid magasabb fénytörés-mutatója miatt a fény a gyöngyház pigment lemezke felületén megtörik és a két réteg vastagságától, valamint a fém-oxidtól függő színben jelenik meg.

A lemezkékre vetődő fény részben visszaverődik, részben továbbhalad a mélyebben lévő lemezkék felé, majd egy része onnan is visszaverődik, illetve halad tovább. A különleges színátmenetes hatást az határozza meg, hogy milyen szögből nézünk a lemezkéről visszaverődő fényre, a mélység érzetet pedig a bevonat-réteg különböző rétegeiből érkező fénysugarak idézik elő.