Végkiárusítás!

Webshopunk 2024 március 31-én végleg bezár, ezért termékeinket most 50%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg, a készlet erejéig.

Használd a VEGKIARUSITAS kuponkódot a vásárlás végén a kedvezmény aktiválásához!

Kreatív Központ

Szappanöntés

Kategóriák:

Ennek a kreatív technikának az alkalmazásával nagyon sokféle formájú, illatú és színű szappant készíthetünk el sajátkezűleg. Ezeket nemcsak tisztálkodásra használhatjuk, hanem díszíthetjük vele a fürdőszobát, vagy apró ajándékként ismerőseinket lephetjük meg vele.
A szappanöntés technikája nagyon hasonlít a gyertyaöntéshez. Szükségünk lesz hozzá szappanöntő formákra, szappantömbre, edényekre az olvasztáshoz.

  • Gőz fölött olvasszuk meg a szappantömböt(vízfürdő), majd öntsük a szappanöntő formákba.
  • Hagyjuk megdermedni. A kihűlés közben a szappan kicsit összezsugorodik, így könnyen ki lehet venni a formából.

Tipp: A megolvasztott szappanba tehetünk színező-,ill. illatanyagokat. Díszíthetjük a szappant különféle tárgyak (kagylók, színes kavicsok stb.) belehelyezésével.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!
 
VEGKIARUSITAS kuponkóddal 50% kedvezmény!

Hozzászólások

Ez nagyon cool.

Király ötlet.

Smile:-)Smile:-)Smile

Mit csináljak ha a szappan nem lesz lágy a gözölés folyamán? A hömérséklet nem elég magas. van valami más javaslat?

+akkor hagyd a fenébe Smile

ez jó a kézmosásvilágnapjára is?

Én lereszeltem a maradék szappanokat, és gőz fölött melegítettem, de semmi nem történt 20 perc alatt sem. Nem voltam elég türelmes? Vagy egy kis víz is kellett volna bele?

Én szoktam vizet rakni az edénybe. Mindig egy keveset, amig nem pépesedik össze. Igaz, nem lesz folyékony állapotú, de a massza belesímitható bármilyen formába. Ha megdermed, könnyen kipottyan a formából. Jártam úgy, hogy puha maradt egy kicsit, de csomagolás előtt kint hagytam a levegőn egy ájszakán át, és szappan állagú lett.