Végkiárusítás!

Webshopunk 2024 március 31-én végleg bezár, ezért termékeinket most 50%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg, a készlet erejéig.

Használd a VEGKIARUSITAS kuponkódot a vásárlás végén a kedvezmény aktiválásához!

Kreatív Központ

Textil decoupage vászon táskára

Kategóriák:

A decoupage technikával nemcsak papírra, fára vagy gipszre dolgozhatunk, hanem textilre is.

Teljesen egyedivé teheted használati tárgyaidat, pl. akár egy vászon táskát is a saját ízlésed szerint díszíthetsz. Biztos lehetsz benne, hogy az utcán nem fog veled szembejönni egy ugyanilyen táska!

Hozzávalók:

Textil decoupage - Hozzávalók

 

Elkészítés

Ez a kreatív hobbi technika annyiban különbözik a normál decoupage technikától, hogy itt speciális, textilhez való ragasztót használunk. Először kiválasztjuk a megfelelő szalvétát, majd ollóval kivágjuk, vagy kézzel körbetépjük a kívánt motívumokat. Ecsettel bekenjük a vásznat a textil decoupage ragasztóval, és a szalvéta motívumokat  óvatosan rásímítjuk a vászonra. A ragasztóval bekenjük a mintákat felülről is és hagyjuk őket száradni néhány órát. A különböző minták felhasználásával eltérő stílusú és hangulatú táskákat készíthetünk.

Ez egy vidám, tavaszi hangulatot sugárzó minta.Textil decoupage - Tavaszi minta

 

Ez a minta nyugodt, téli hangulatot sugároz.Textil decoupage - Téli minta

 

Tipp

A ragasztó használata előtt célszerű valamilyen lapot (papír,műanyag) belerakni a táskába, hogy a ragasztó ne kenje össze a szatyor másik oldalát.

Kreatív Központ

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!
 
VEGKIARUSITAS kuponkóddal 50% kedvezmény!

Hozzászólások

Ez tök jó! Nem is tudtam, hogy textilre is lehet szalvétát dekupázsolni.
Asszem ki is próbálom valamikor Smile

Én is már készítettem hasonlót (nem ilyen nagy felületre, csak kis szütyőkére), de nagyon jó lett. Próbáld ki bátran, biztosan sikerül. Csak jó ragasztó és kis ötlet kell hozzá. Lehet, hogy ezen felbuzdulva húsvétra készítek valamit. Esetleg be is küldöm a pályázatra...

Én is megpróbáltam, csak még azt nem tudtam megfejteni mivel kenjem még át ahhoz, hogy mosható is legyen. Vagy elég csak a ragasztó és más nem kell??
Ha valaki tud ötletet adni köszi!!
További jó munkát mindenkinek Marcsi Wink Wink

Marcsi:

Igen, ha langyos vízben, kézzel, dörzsölés nélkül mosod, akkor nem lesz semmi baja.

Mi tavaly csináltunk így függönyt a kisfiam szobájába. Azt egyszer géppel is kimostam, és nem jött le róla a minta. A biztos az, ha kézzel mosod, de lehet próbálkozni Wink

 

Sziasztok.
Véletlenül kerültem erre az oldalra és nagyon tecc. Textil decoupage már én is készítettem nem is olyan régen. A gyerekeknek az oviba ballagó tarisznya készült belőle. Már sajnálom, hogy fotót nem csináltam róla. Én azt az infót kaptam erről a technikáról, hogy száradás után zsírpapírt kell tenni a felragasztott műre és meg kell vasalni, így sokkal tartósabb lesz és tényleg olyan gumiszerű lett a tapintása.
További jó kreatívkodást mindenkinek.
Üdv, Rubynt. Smile

Kedves Rubynt! Nagyon örülünk, hogy tetszik az oldal. Hamarosan további újdonságokkal is jelentkezünk! Ha a "kreatívkodsz" és készítesz hozzá 1-2 fényképet, leírod a hozzávalókat és néhány mondatban az elkészítés menetét, nagyon szívesen közzétesszük a felhasználói neveddel a honlapunkon (lsd. karácsonyi, ill. húsvéti pályázatok). Remélem, hamarosan olvashatjuk a cikke(i)det, és megláthatjuk, hogy milyen kreatív ötleteket készítesz el... Bármilyen kézműves technikával kapcsolatos ötletet szívesen fogadunk, és (ha csak lehet) közzétesszük. Üdvözlettel:                        Kreatív Központ