Kedves Vásárlóink!

Betegség miatt üzletünk zárva tart, a személyes átvétel szünetel. A változás a Pick Pack Pont-ra kért és a Postai úton történő megrendeléseket nem érinti, azokat továbbra is zavartalanul küldjük.

A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.

Kreatív Központ

"Dani"-tojás

Beküldte: Szti
 • A következő a sorban, a Dani-tojás:). Honnan ez a név? Onnan, hogy az unokaöcsémnek készült, aki még csak most lesz 3 éves, de egy rendkívül okos és ügyes manó!Smile

Hozzávalók

 • hungarocell tojás
 • hurkapálca
 • sniccer
 • acryl festék
 • ecset
 • szalvéta/egyéb papír motívum
 • decoupage ragasztólakk
 • madzag
 • süthető-főzhető gyurma

Elkészítés

 1. Fogtam a sárga és fehér festékemet, és kevertem egy szép kis pasztell sárgát (lásd Tipp).
 2. Na szóval, megvolt a halvány sárga festék. Fogtam egy nagyobb ecsetet és lefestettem az egész tojást. Amit már előzőleg felszúrtam a kihegyezett hurkapálcára.
 3. Ezután fogtam a kitépkedett tojás, csibe és bari mintákat és szépen feldekoppantottam.Smile (milyen szép szó, nem?) Aztán mivel a tetejét üresnek találtam, oda tettem még egy kis lepkét.
 4. Ezeket is csak felülről ragasztóztam a közepüktők kifelé, és igyekeztem kinyomkodni a levegőt alóla. Mikor megszáradt, lekentem egy réteg ragasztólakkal. Félretettem száradni.
 5. Már csak a kis tojások hiányoztak az aljára.
 6. Ezeket ismét süthető-főzhető gyurmából (sárgaszínű) formáztam. Mivel valahogy fel is akartam akasztani, ezért kis drótokat vezettem át rajtuk, az alján visszahajtva és a gyurma-tojásba szúrva, a tetején pedig kis hurkot hajlítva.
 7. Így főztem ki őket.
 8. Száradás után (kb. 2perc) felragasztottam a kis szalvéta-sziveket és -virágokat az oldalaikra.
 9. Kis száradás után pedig még egy réteg ragasztólakkot kentem fel, hogy egységesen fényes legyen mind.
 10. Felfűztem egy kis sárga madzagra, és felkötöttem az addigra már száraz tojás alá.
 11. És ezzel el is készült.Smile

Tipp

 • Amikor festékeket vásároltam, alig tudtam választani, a sok szép szín és árnyalat közül. Szívesen vettem volna mindből egyet, de az szóba sem jöhetett. Így hát fogtam az alap színeket: fehér, fekete, kék (szép sötét), piros (eper), sárga (napraforgó). És csak ezeket vettem meg. Plusz egy szép aranyat.Smile Ezekbő minden színt ki tudok keverni.Smile
 • Ahol épp vásároltam, nem találtam festék palettát, amin kevergethettem volna. Ezért otthon fogtam a tejfölös doboznak az átlátszó, műanyag fedelét, és azon maszatoltam a színeket. Azóta mindíg elteszem a fedeleket, és ha az egyik már nagyon teli van odaszáradt festékpacákkal, akkor kidobom, és jöhet egy új. Ez ám az újra hasznosítás, amúgy csak a szemétben végezné.Smile

Az ötletet Szti nevű felhasználónk küldte be.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!

Képek

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!
Húsvéti pályázat - "Dani"-tojás
Húsvéti pályázat - "Dani"-tojás - Készülőben
Húsvéti pályázat - "Dani"-tojás - Kész