Végkiárusítás!

Webshopunk 2024 március 31-én végleg bezár, ezért termékeinket most 50%-os kedvezménnyel vásárolhatod meg, a készlet erejéig.

Használd a VEGKIARUSITAS kuponkódot a vásárlás végén a kedvezmény aktiválásához!

Kreatív Központ

"Rögtön puha" mézeskalács

Beküldte: a-monica

Hozzávalók (kb. 70-80 db-hoz)

  • 50 g vaj/margarin
  • 60 g barna vagy kristálycukor
  • 125 g méz
  • 1 db citrom
  • 250 g finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 1,5 teáskanál mézesfűszer keverék
  • 1 db tojás
  • liszt a formázáshoz

Díszítéshez, mázhoz

  • mogyoró
  • mandula
  • pisztácia
  • dió
  • tortabevonó étcsokoládé
  • cukorgyöngy

Elkészítés

  1. A vajat/margarint, a barna cukrot és a mézet kisebb lábaskában, mérsékelt tűzön, folyamatosan kevergetve addig forrósítjuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad.
  2. Az edényt hideg vízbe állítjuk, a mézes keveréket kihűtjük.
  3. Közben a citromot forró folyó víz alatt alaposan megmossuk-sikáljuk, hogy a viaszos tartósítóanyagot eltávolítsuk a felületéről, szárazra töröljük.
  4. Összekeverjük a lisztet a sütőporral és fűszerkeverékkel, majd belereszeljük a citromhéjat.
  5. A kihűlt mézes masszához adjuk a tojást, habverővel jól eldolgozzuk, és a fűszeres-sütőporos liszthez öntjük, fakanállal összekeverjük.
  6. A meglehetősen ragacsos masszát meglisztezett munkalapra szedjük, összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és legalább 5 órára, még jobb, ha egy egész éjszakára hidegre tesszük.
  7. 2-3 nagy tepsit/sütőlapot kibélelünk sütőpapírral.
  8. A tésztát lisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, kenőkéssel alányúlunk, fellazítjuk.
  9. Lisztbe mártogatott, tetszőleges formákkal kiszúrjuk, és nem túl közel egymáshoz a tepsikbe rakosgatjuk.
  10. Tetejüket tetszés szerinti finomságokkal díszítjük, a hulladékot összegyúrjuk, lehűtjük, újra nyújtjuk-szaggatjuk, amíg el nem fogy.
  11. 200 °C-ra előmelegített sütőben mindössze 7-8 percig sütjük.
  12. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, leválasztjuk a sütőpapírról, és rácsra téve hagyjuk egészen kihűlni.
  13. A tortabevonó étcsokoládét melegvíz-fürdőben felolvasztjuk, megmártogatjuk benne a díszítetlen alakzatokat, rácsra rakosgatjuk, és megszórjuk színes cukorgyönggyel, és hagyjuk teljesen megdermedni.

Az ötletet a-monica nevű felhasználónk küldte be.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!
 
VEGKIARUSITAS kuponkóddal 50% kedvezmény!

Képek

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!
Karácsonyi pályázat - "Rögtön puha"  mézeskalács
Karácsonyi pályázat - "Rögtön puha"  mézeskalács

Hozzászólások

Remélem mindenkinek aki elkészítette, finomra és puhára sikerült!