Kedves Vásárlóink!

Betegség miatt üzletünk zárva tart, a személyes átvétel szünetel. A változás a Pick Pack Pont-ra kért és a Postai úton történő megrendeléseket nem érinti, azokat továbbra is zavartalanul küldjük.

A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.

Kreatív Központ

Subaru-tojás

Beküldte: Szti

Hozzávalók

 • hungarocell tojás
 • hurkapálca
 • festék
 • decoupage ragasztólakk
 • autós minta/szalvéta (itt újság kivágás)
 • fonal/madzag
 • parafadugó
 • főzhető gyurma
 • vékony drót
 • matricafesték kontúrozó

Elkészítés

 1. Mint eddig is, felszúrtam a tojást, majd lefestettem a kívánt színre.
 2. Kerestem régi újságokban(erre jók az évek óta őrizgetett magazinos, újságok) autós mintákat. Végül találtam egy olyan sorozatot, ahol a számítógépes tervezés fázisait mutatták be. Ezeket kivágtam.
 3. Jött a felragasztás, persze miután már száraz volt a festés. Mivel ezek a minták nem szalvéta vékonyságúak, ezért mielött felragasztottam volna, megáztattam kicsit vízbet, majd amikor elkezdett pöndörödni, kivettem és egy szalvétával/zsebkendővel/papírtörlővel letöröltem a cseppeket.
 4. Bekentem decoupage ragasztólakkal a minta helyét a tojáson és ráhelyeztem azt. Jól lesímogattam, hogy mindenhol szépen odaragadjon. Itt egyébként nem téptem a mintát, mert nem volt elég hely hozzá, és túl vastagnak ítéltem a papírt.
 5. Vártam kicsit, majd lekentem, most már az egész tojást, ragasztólakkal, ezzel fixálva a mintákat és egységes fényt adva neki.
 6. Amíg ez száradt, jöttek a kiegészítők: kerekek, zászló, embléma.
 7. A kerekek és az embléma, parafadugóból készültek. A kerekekhez csak egyszerűen leszeleteltem sniccerrel 3 karikát.
 8. Az emblémához szintén levágtam egy szeletet, majd olyan formájúra alakítottam, ahogy lennie kell. Lefestettem, és ezüst alkoholos filccel rárajzoltam a „csillagokat” és körben a szélét is ezütre húztam. Majd ragasztólakk. Száradás után felülről, a minta közepébe szúrtam egy drórot, a végét visszahajtottam, hogy legyen rajta egy kis bütyök, amitől nem csúszik át.
 9. A kerekek szélét feketére festettem, vékony sávon a kerek-lapos felületen is. A felnit lefestettem arany festékkel, mintázatát pedig bronz színű matrica-kontúrozóval rajzoltam rá.
 10. Persze mindenhol kivárva a száradási időket.
 11. Mikor mint megszáradt, fúrtam egy-egy lyukat a közepükbe, és átfűztem rajtuk egy-egy piros/fehér madzagot. A madzagok színével igazodtam a japán zászlóhoz.(Mivel a Subaru, japán autó.)
 12. A zászló ismét főzhető gyurmából készült. A végén egy darab drótot illesztettem az oldalához, hogy legyen mivel a tojás tetejére tűzni. Majd kifőztem, és lefestettem, és ragasztólakkoztam.
 13. Már csak az volt hátra, hogy felkössem, tűzzem a mütyűröket.

Az ötletet Szti nevű felhasználónk küldte be.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!

Képek

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!
Húsvéti pályázat - Subaru-tojás