Kedves Vásárlóink!

Betegség miatt üzletünk zárva tart, a személyes átvétel szünetel. A változás a Pick Pack Pont-ra kért és a Postai úton történő megrendeléseket nem érinti, azokat továbbra is zavartalanul küldjük.

A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.

Kreatív Központ

Szalmavirág

Beküldte: Lóci
2009-es Nyári pályázat - 3. díj
2009-es Nyári pályázat - 3. díj

Hozzávalók

  • szalma
  • hurkapálca
  • csuhé
  • raffia
  • ragasztópisztoly

Elkészítés

  1. A szalmát megfonom hétág laposfonással. Ezekből lesz a szirom.
  2. A közéjük kerülő fonat négyág rece-laposfonás.
  3. A bibét hatág hengeres fonással készítem, vagy kész termést teszek bele.
  4. A hurkapálcára ráragasztom a virág részeit és csuhéval takarom el a fonatok végeit.

Az ötletet Lóci nevű felhasználónk küldte be.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!

Képek

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!
Nyári pályázat - Szalmavirág - Hozzávalók
Nyári pályázat - Szalmavirág - Készülőben
Nyári pályázat - Szalmavirág - Kész

Hozzászólások

Gratulálok Lóci ez nagyon szép Wink

Köszönöm !

Lóci, te mindig olyan ügyeseket készítesz hogy mindig nyersz! Gratula!!!Smile

Örülök ,hogy tetszenek a munkáim.Van közöttük egyszerűbb is ésegy kissé bonyolultabb is .Ki lehet próbálni őket . A gratulációt köszönöm.
Lóci

Grat! Tongue

köszi
Laughing out loud

Gratulálok LÓCI jól teljesítettél!!! Wink

Köszönöm! Igyekszem!

Szep nagyon!!!! Laughing out loud

köszi

mamóca
Ahhhjj! Nagyon szép! Lóci,van olyan anyag ,amit még nem próbáltál megmunkálni? Lenyűgöztél a szalmavirág-csokroddal..

Szia!
Egész biztos ,hogy van olyan anyag amit nem próbáltam még ki .Többek között még töklámpást sem készítettem. Terveim vannak még .Majd meglátjuk. hogy mire jutok.

Ennek a csodás virágoknak az elkészítéséről nem lehetne kapni egy kis leirást:? Smile

Először a szalmaszálakat be kell vizezni.kb.3o percig langyos vízben áztatni. Utána 7 szálat össze kell kötni.Majd 3 szálat balra 4 szálat jobbra kell tenni. Most jön a fonás . A jobboldali legszélsőt a mellette levő mögött, majd kettő szál előtt visszül a baloldalra. Ugyanezt ismételjük a bal oldali legszélső szállal is. Aztán következik a jobb oldal és így tovább, míg el nem fogy a szalma, Ezután nehezéket teszel rá,hogy egy kicsit lelapuljon Ha elég hosszú a fonatod, akkor a két végét összeregaszthatod és lesz belőle egy szirom. Ha nem elég hosszú akkor egyforma darabokra vágod és a két végét összeragasztod. kb 10-11 cm. Hosszabb lehet. de ennél rövidebbel nehéz dolgozni. Ezek lesznek a szirmok. A legegyszerűbb ha egy temést teszel bibének és a porzóknak pedig szalmaszálakat. Ezeket ragasztópisztollyal ragasztod össze és egy vastagabb hurkapálcára.Takarás képpen csuhéból vágtam ki sziromformákat és ragasztottam fel.
Ebből két virágot készíthetsz el. Ha elkészítetted és a másikhoz is van kedved akkor azt is megpróbálom leírni . Temészetesen ha látnád ,hogy hogyan kell csinálni úgy könnyebb lenne. Ha valami nem világos vagy nem érted Írj , és megpróbálom elmagyarázni Wink Smile
Jó munkát ! Még valami ! Szeretném ha megírnád ha sikerült azt is és ha nem Sad azt is .
Üdv Lóci

gratulálok!

Köszönöm.

Nagyon szép ez az ötlet. Laughing out loud Gondoltam is rá, hogy kipróbálom, (mondjuk ajándéknak a nagymamámnak Cool) de még sosem csináltam ilyet és szalmát se tudok szerezni sehol... Nem lehet a virágokat valamilyen más anyagból csinálni? (Például raffiából) Mert hát a hozzávalóknál feltüntetted mind a szalmát, csuhét és a raffiát is, de mihez melyik kellett? Eléggé kezdő vagyok (vagy még az se), reménykedem, hogy tudsz valamit segíteni. Smile
És leköteleznél, ha leírnád hogyan készítetted a másik fajta virágot (nem ami a 2. képen van, hanem a aminek sötét közepe van) és hogy van a négyág rece-laposfonás? Esetleg valamilyen link?

A többi ötleted is gyönyörű, csak az a baj velük, hogy én vagyok az "új nemzedék", aki ezekhez a dolgokhoz már nem ért sajnos. Puzzled

Kedves Heulwen!
Elnézést hogy csak most válaszolok ,de ritkán vagyok gépközelben.Más anyagból ezt a fajta virágot nem próbáltam még. A raffiát kötözésre használom. A csuhéval a szalmaszirmok összekötözött részét takartam el .ill. az egyik virágnál kis szirmokat készítettem belőle.
Egyszerűbb lenne ha csuhéból próbálnál meg először virágot készíteni, mert az könnyebb és gyorsabb.Azok is nagyon szépek és kezdőknek is lesz sikerélményük.A nagyid annak is biztosan fog örülni.
Abban a virágban aminek termés a közepe,nincs négyág rece -laposfonás. Annál 2 szalmaszállal indítunk. Az egyik vízszintesen a másik rajta A alakban áll. A jobb oldali szárat előre felé hajtjuk, a bal oldalit hátra, majd előre. Mindig magunk felé dolgozunk. A két belső szál alá vízszintesen beteszünk egy újabb szálat amelynek a végeit alatta fölötte módszerrel belefonjuk. Még két szállal végezzük el ugyanezt. Befejezésül mindkét oldalon felváltva a szélső szálakkal egy alatt a többi fölött zárásokat csinálunk, majd alul összekötjük a szálakat .Tüskés Tündének van könyve a szalmafonásokról. Bízom benne ,hogy tudtam segíteni.
Üdv. Lóci

Kedves Lóci!
Ezeket a szalmavirágokat nem értékesíted valahol?
szivesen vásárolnék! Smile

Üdv,
Éva

Kedves Éva!

Az alábbi email címen tudunk privát értekezni: vedinatvnet [dot] hu. Szívesen válaszolok a kérdésedre:-)

Üdv:
Ági