Kedves Vásárlóink!

Betegség miatt üzletünk zárva tart, a személyes átvétel szünetel. A változás a Pick Pack Pont-ra kért és a Postai úton történő megrendeléseket nem érinti, azokat továbbra is zavartalanul küldjük.

A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.

Kreatív Központ

Szalvétatartó nyuszi csuhéból

Beküldte: kicskamoni
2008-as Húsvéti pályázat - 3. díj
2008-as Húsvéti pályázat - 3. díj

Hozzávalók

  • Csuhé, raffia
  • 2 cm-s hungarocell golyó / makk / mogyoró

Elkészítés

Mindenkinek tudom ajánlani ezt a szalvétatartót, mert nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és nagyon jól mutat az ünnepi asztalon.

  1. Először is meleg vízben tíz percig beáztatjuk a csuhét, hogy megpuhuljon, és könnyen formázható legyen.
  2. Miután megpuhult, kiveszünk egyet a vízből, és a csúcsától kb. egyharmadához letesszük a golyót, ebből lesz a nyuszi feje. Olyan széles levelet válasszunk, hogy bele tudjuk csavarni a golyót.
  3. Ezután rafiával szorosan megkötjük a golyó alatt és felett is. A golyó alatti rafiát ne vágjuk el, mert még hasznát vesszük!
  4. Ha ez kész van a felső részt kettétépjük, ebből lesznek a nyuszi fülei. Egy kicsit széthúzzuk, hogy szépen álljanak.
  5. Következő lépésként a szalvétatartó testet készítjük el: a csuhé széleit két oldalon behajtjuk, majd visszahajtjuk a nyakrészig, ahol megkötjük. Végül egy kb. 10 cm-s keskeny csuhédarabot a két végén behajtunk, középen odakötözzük a nyak részre. Ebből lesz a szép masnija.
  6. Ha még nem tetszik teljesen a nyuszink, nedvesen alakítgathatunk rajta. Ha megszáradt már nem, mert akkor törik! De ha nem jól szárad, egy kis nedvesítés után a hiba javítható.
  7. Ezután már csak meg kell várni, hogy megszáradjon, és máris belehajtogathatjuk a szalvétát. Ünnepi asztalunk dísze lesz! 

Az ötletet kicskamoni nevű felhasználónk küldte be.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!

Képek

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!
Húsvéti pályázat - Szalvétatartó nyuszi - Hozzávalók
Húsvéti pályázat - Szalvétatartó nyuszi - Készülőben
Húsvéti pályázat - Szalvétatartó nyuszi - Kész

Hozzászólások

Gyönyörűek ! Köszi az ötletet!

Szívesen! Én egy húsvéti vásáron tanultam, azóta tanítom, akinek csak tudom, mert kb. öt perc alatt kész egy nyuszi, és nagyon feldobja az ünnepi asztalt. Remélem nálatok is sikert aratott!

Jó ötlet!Én is elkészítettem,csak én gyűrt csomagolópapírból! Nagyon jó lett az is!!