Kedves Vásárlóink!

Betegség miatt üzletünk zárva tart, a személyes átvétel szünetel. A változás a Pick Pack Pont-ra kért és a Postai úton történő megrendeléseket nem érinti, azokat továbbra is zavartalanul küldjük.

A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.

Kreatív Központ

Adventi naptár papír gurigákból

Beküldte: Szti

Hozzávalók

 • 24 db WC-papír guriga (ha Mikulástól akarjátok nyitogatni, akkor 18 db)
 • fehér akril festék
 • szivacs darab
 • hobbi ragasztó
 • olló
 • lyukasztó
 • 3D matricák(/apró díszek/sima matricák)
 • hópaszta
 • csillámpor(itt az a fehéres-szivárvány színű)
 • gyufaszál/hurkapálca
 • selyempapír
 • apró csipeszek
 • papír darabok
 • piros filc
 • fehér fonal
 • piros fonal
 • apró szögek
 • 24 töltelék

Elkészítés

 1. Fogtam a gurigát, és az egyik felén 4-szer bevágtam kb. 2cm hosszan, egyforma részekre.
 2. Behajtogattam a füleket, mint egy doboznál. Az utolsó fület az utána következő alá dugtam, pont mint mikor egy karton dobozt akarunk becsukni ragasztás nélkül.Olyan lett, mint az 5.számú képen.
 3. Aztán hobbi ragasztóval, odaragasztgattam a füleket egymáshoz, nehogy kibomoljon, ha megtöltöm, és felakasztom.
 4. Aztán, éles ollóval (lehet kisebb olló, azzal könnyebb "kanyarodni"), kivágtam a másik (nem ragasztott) végéből, egy darabkát, ívesen.
 5. Amit aztán a másik feléhez tartottam, és ott is körbevágtam, hogy nagyjából egyforma legyen a két kivágás. Így kaptam egy kis vödörre emlékeztető kapszlit.
 6. Aztán lekereketítettem a füleket, és egy papír lyukasztóval (normás irodai) kilyuggattam a két fület, itt lehet majd felakasztani. Kicsit nehéz volt betuszkolni a lyukasztóba, mert az vékonyabb papírra van kitalálva, de azért óvatosan sikerült.
 7. Mikor készen lettek, fogtam egy szivacsot (hobbi boltos, de egy mosogató szivacs is jó), és enyhén vizesen felvittem a fehér akril festéket. Nem pamacsoltam, inkább kentem, mint ecsettel, csak ahelyett szivaccsal.
 8. Aztán jöttek a matricák. Bár nem ragadtak valami jól, ezért rásegítettem egy kis hobbi ragaccsal.
 9. Matricázás után, bekenegettem a felső-első szélét egy kis hópasztával, ehhez egy hosszabb gyufa, még ép végét használtam (kicsit megvékonyítva egy sniccerrel), és szórtam rá csillámport is, a még nedves pasztába. Egy újságpapír felett szórtam, hogy később össze tudjam gyűjteni a lehullottat.
 10. Pöttyentettem a szélére is pár hópelyhet, csillámmal.
 11. Ugyanígy díszítettem a többit is.
 12. Kis papír darabokra felírkáltam a számokat, és beletettem a kapszlikba, hogy tudjam később, melyik, melyik. Mert pl. a Mikulásra, 24-re valót kimodottan úgy díszítettem.
 13. Mikor kész lettek a díszítések, akkor elővettem egy A4-es papírt, felosztottam 24 részre (ha Mikulástól kezditek, akkor 18), és ezekbe a részekbe tettem a meglepiket. Nem mindennapra édesség került nálam. A hétvégékre mindenféle programokat írtam fel egy-egy ajándék kirérőre. Pl: hógolyózás, filmnézés, videójáték, társasozás... .
 14. Ahová nem fért be a meglepi, ott csak odaírtam.
 15. Mikor elosztottam, utána minden darabot külön becsomagoltam alufóliába.
 16. Beletettem mindegyiket a megfelelő tartóba.
 17. Majd egy ív piros selyempapírt felvágtam 24 részre (így pont el is használtam egy ívet), és a meglepetések tetejére gyűrögettem. Próbáltam úgy beletömködni, hogy ne essen ki a papír.
 18. Aztán felcsipeszeltem azokat a számos lapokat, amiket még az elején dobáltam a vödröcskékbe, hogy tudjam a sorrendet.
 19. Végül pedig felfűztem őket egy kb. 50-70 cm hosszú fehér, erős fonalra.
 20. A fonal végét betekertem egy kis celluxal, hogy nem bomoljon szét a fűzögetés során. 8-asával (3 sor) lógattam fel őket.
 21. Nálunk az egyik (nem használt) ajtónál vannak felkötve. Az ajtó oldalfájába, mindkét oldalra bevertem 3-3 kis szöget, egymástól kb. 10 cm-re (mármint függőlegesen nézve).
 22. Feltekertem az egyik végét a fonalnak a szögre, megcsomóztam. Így a többit is.( itt azért elkél egy kis segítség, mert amíg kötözünk, valakinek tartania kell a füzért.)
 23. Végül kis fehér karton négyzetekre felírtam piros filccel a számokat, és rácsippentettem a selyempapírra.
 24. Fogtam még 6 darabka matricát, és gyurmaragaccsal odaragasztottam a szögekre.
 25. Vágtam kb. 30 cm-es darabokat egy piros fonalból, félbehajtottam, szétvágtam a hajtott végét. Kaptam 2szál fonalat, ebből kötöttem masnikat a fehérre.

Az ötletet Szti nevű felhasználónk küldte be.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!

Képek

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!
Karácsonyi pályázat - Adventi naptár papír gurigákból
Karácsonyi pályázat - Adventi naptár papír gurigákból
Karácsonyi pályázat - Adventi naptár papír gurigákból

Hozzászólások

Húúú... Nagyonjó!!!! Smile Party