Kedves Vásárlóink!

Betegség miatt üzletünk zárva tart, a személyes átvétel szünetel. A változás a Pick Pack Pont-ra kért és a Postai úton történő megrendeléseket nem érinti, azokat továbbra is zavartalanul küldjük.

A kellemetlenségért elnézésüket kérjük.

Kreatív Központ

Csipkézett tojások

Beküldte: Lóci
2009-es Húsvéti pályázat - Közönségdíj
2009-es Húsvéti pályázat - Közönségdíj

Hozzávalók

  • kifújt tojás
  • gravírozó

Elkészítés

  • A tojásokra rárajzolom a mintát, majd a gravírozó eszközzel óvatosan elkezdem kifurkálni a mintának megfelelően.

Az ötletet Lóci nevű felhasználónk küldte be.

Tetszett az ötlet? Nézz körül webáruházunkban, és rendeld meg a hozzávalókat otthonról, kényelmesen, akár 0 Ft szállitási díjjal!

Képek

Kattints a képekre a nagyobb mérethez!
Húsvéti pályázat - Csipkézett tojások - Készülőben
Húsvéti pályázat - Csipkézett tojások - Kész

Hozzászólások

mi az a gravírozó????

Egy elektromos szerkentyű cserélhető fejekkel ( van amelyikkel üveget lehet gravírozni, van amelyikkel tojást lehet lyukasztani)

ja, ok.

Sziasztok!

Most kaptam gravírozót, egész jól megy a tojás kifúrása, csak belül az a fehér hártya benne marad, s az nem szép!Hogy kell azt kiszedni belőle? Anikó

Ezt nagyon óvatosan ki lehet szedni a gravírozóval is . Elforítod egy kicsit és a héj alá benyúlsz vele. Vagy a másik megoldás ,hogy egy vékony tűreszelővel óvatosan lereszelgeted. Én Így szoktam csinálni, de biztosan valami más megoldás is létezik. MIndkettőnél nagyon vigyázz,mert gyorsan kipattan a tojás héja ,vagy megreped. További sok sikert és örömet a munkához Lóci

Köszönöm szépen a választ!A gravírozós módszerrel próbálkoztam, de sajna összetört a tojás, de sebaj, gyakorlás teszi a mestert!

Szia!Te melyik fejet hasznalod a tojashoz?A gyemantfejeset hasznalom az uveghez,a rozsaszin kovet a tojashoz,de nem lehet aprolekosabb mintat csinalni vele.A tojashejban levo hartyat pedig pincettaval kihuzgalom,csak elobb megvizezem.Aprolekos,szemnek faraszto,de megeri.

Szia! A rózsaszínt használom a tojásokhoz. . Ha kifúrtam a kezdő kört akkor kezdem a mintát tágítani. Ha kis köröket , vagy keskenyebb mintát szeretnék, mint az apró tyúktojásokon, akkor csak a hegyével lyukasztom ki és nem tágítom tovább a mintát. Viszont a libatojásokon már kicsit bátrabban lehet dolgozni, mert a héja vastagabb,de a cakkoknál vigyázni kell mert az utolsó pillanatban is kitörhet. És utálatos módon meg is teszi. Ilyenkor ha lehet át kell variálni a mintát. Lehetséges ,hogy van valamilyen másik gép is, ami talán úgy működik mint a köszörűgép , hogy körbevágod vele a mintát és az egybe kiesik . Azzal talán lehet aprólékosabb mintát csinálni. Jó munkát !

THX... Smile

Gratula!Smile

Cool

köszönöm

Nagyon szépek a tojások, én évek óta csinálok ilyeneket, azt hittem,én találtam ki, de ezek szerint nem:). Bár nekem sokkal könnyebb a dolgom, fogorvos vagyok,és a fúróval nagyon könnyen, gyorsan lehet apró mintákat is késziteni, így 5-10 perc alatt elkészülhet egy tojás..

Valóban ezzel a géppel amivel én dolgozom elég sokáig tart elkészíteni egy tojást ,de ennek ellénre szorgalmasan készítgetem őket. Hát fogorvosi fúrógépet egyenlőre még nem fogok venni Smile Smile Úgyhogy még egy darabig ezzel a gépecskével fúrogatok.Örülök ,hogy tetszenek a tojásaim.

Kedves Fogorvos !

Meg szeretném kérdezni, hogy hol lehet beszerezni a fogászati fúróhoz a "fejeket" ( vagy esetleg már a kiselejtezett fejekkel is lehet még tojást fúrni ?!?!?!?) ?
Ezek "fúrófejek" menetesek vagy vagy csak bele kell nyomni a fúróba?
Mekkora az átmérőjük? ( talán hozzá lehetne csatlakoztatni a gravirozóhoz?!?!?!?!)

Üdv:
Lóci

Nagyon gyönyörűűűűű!!!!Karina!!!!!Laughing out loud

Gratulálok! Ügyes! Tdom, a nyomába sem léphetek a mesternek, de szívesen megmutatnám a kér kezem munkáját ezebben a katagóriában én is. Hogyan tudnám ezt megtenni?

Kedves Vendég!

Nagyon szívesen vesszük a pályázaton kívül beküldött alkotásokat is!
Ezért is hoztuk létre nemrég az Olvasóink küldték menüpont alatt a Tippek menüpontot:

http://kreativkozpont.hu/palyazat/tippek

Ide olyan ötleteket szeretnénk feltenni, amelyek pályázatoktól függetlenül érkeznek.
A cikkek formája általában: Hozzávalók, Elkészítés, Tipp (ha van).
Egy ötlethez max. 3 db képet tudunk felhasználni, jellemzően: Hozzávalók, Készülőben, Kész alkotás (Persze egy kép lehet kollázs kép is, és máris több kép lehet).
1 db képnek minimum kell lennie.

Az alkotásodat az info@kreativkozpont.hu e-mail címre küldd el. (Ne felejts el regisztrálni és a felhasználó nevedet is elküldeni!)

Várjuk az alkotásaidat!

Üdvözlettel:
                     Polyák Tamás
                   Kreatív Központ

Köszönöm a dicséretet. Mesternek nem tartom magam csupán szeretek mindenféle technikát kipróbálni és ezek lesznek belőle. Javaslom nézd meg a tippekben a gravírozott tojásokat , azok mellett az enyémek labdába se rúghatnak,. Azok igazi mestermunkák.
üdv Lóci

mamóca
Engedd meg, hogy tippet adjak én is. A festetlen áttört tojásokat hyppós vizben , úgy fele-fele arányban kb 4-5 órára áztasd be.Teljesen, hogy ellepje.Kioldódik a belső hártya, és még szebb lesz a tojás.
Hol találom az előbbi utalásod szerinti tippeket a grv.tojások mustrához??

Köszi a tippet ,majd kipróbálom.Ezek szerint a vendég hozzászólónak / szept. 28./a Te tojásaidat ajánlottam megtekintésre. Próbálkozz a libatojások beírással a googlba. Ott is találtam néhányat.

Gyorsan megnéztem .Csuhaj Tünde díszít libatojásokat.

Petkó Csabának is vannak faragott tojásai.Ezeket is érdemes megnézni.A nefelejcses tojásod is csodálatos . Hát festeni azt nem nagyon fogok, úgyhogy ilyenem soha nem lesz.még akkor sem ha netán mégis próbálkoznék a festéssel. Sad
üdv Lóci

Sziasztok gravírozót készülök venni...milyet ajánlotok? (olcsót keresnék de használhatót)

Szia!
Én az enyémet a Winkler katalógusból választottam.A jelenlegi ára /katalógus 185.oldal/ 9270 Ft./www.winkleriskolaszer.hu/Időnként lehet a Lidlben is kapni olyan fúrót amivel lehet gravírozni .Ez a gép is jó.Ez valamivel olcsóbb,de nehezebb is, meg nem tudni hogy mikor lehet hozzájutni.
üdv .Lóci

Szia! Áztasd hypoba a tojást miután kész vagy vele. Eltűnik a hártya.

Szia! Köszönöm a tanácsot.
Lóci